Voor wie is Sanergy?

Sanergy specialiseert zich in begeleiding en ondersteuning van havo-/vwo-leerlingen en volwassenen.

Vragen? Bel gerust! 06-111 16 281

Wat kan ik voor havo-/vwo-leerlingen doen?

Wanneer je, thuis of op school, tegen een moeilijke situatie aanloopt kan het zijn dat je daar geen goede oplossing voor vindt. Samen kunnen we wensen, ideeën, visies en gedrag onder de loep nemen en bekijken hoe je de situatie kunt verbeteren. Zo’n proces is vaak lastig en niet altijd overzichtelijk. Ik kan je daarbij ondersteunen zodat jij de keuzes maakt die bij jou passen.

Waarschijnlijk heb je zelf al ontdekt dat er momenten zijn of waren waarop je wél precies weet wat je wilt of kunt. Op die momenten ben je of was je in contact met je eigen kracht of met je energiebron. In onze gesprekken gaan we die kracht weer opzoeken zodat je weet en voelt dat je goede keuzes maakt.

Die keuzes kunnen te maken hebben met:

 • hoeveel tijd wil of kan ik aan huiswerk besteden,
 • waarom vind ik samenwerken zo lastig,
 • mijn ouders willen dat ik ga studeren maar…,
 • ik ben zo moe dat ik eigenlijk niet meer naar school kan,
 • ik heb last van faalangst en daar wil ik van af.

Wat kan ik voor volwassenen doen?

In onze drukke samenleving wordt van alles van ons verwacht en geëist. Om daarin overeind te blijven is het noodzakelijk veerkrachtig te zijn en te blijven. Zowel met psychosociale gesprekstherapie als met transpersoonlijke therapie kan ik je daarbij ondersteuning geven. Ervaringen en belangrijke gebeurtenissen hebben zowel positief als negatief effect op onze persoonlijkheid. De invloeden van buitenaf kunnen we niet veranderen, wél de manier waarop we daarmee omgaan.

Wanneer je veerkracht op de proef gesteld wordt door bijvoorbeeld:

 • Werkdruk
 • Relaties
 • Kinderen
 • Vermoeidheid
 • Omgeving
 • Gezondheid

…kijken we samen naar wat je wilt en welke stappen je daarvoor kunt nemen. Als dat gelukt is dan kun je voelen dat je energie weer gaat stromen. Bij het voelen van die energie weet je dat je op het goede spoor zit. Op die manier krijg je weer zicht op je eigen kwaliteiten en talenten en kun je die weer inzetten voor de volgende stap.

 • Haar professionaliteit is van grote waarde

  San is een duidelijk open en inspirerend mens om mee samen te werken. Ze kent geen verborgen agenda’s en benoemd het beestje bij de naam. Heel fijn want daardoor komt er vrijwel geen spraakverwarringen of miscommunicatie voor.
  Ze voelt en doorziet snel waar het probleem ligt en weet de cliënten mogelijkheden te laten ontdekken die zij, vervolgens zelf, als oplossing kunnen creëren. Ook is San in staat, mocht de cliënt stagneren in het oplossingsgerichte, praktische alternatieven te bieden.
  Als collega is ze dan ook altijd bereid een ondersteunende en dienstbare hand uit te steken . Kortom: “Haar professionaliteit is van grote waarde”. Een feest om haar als collega te hebben gehad.
  Door Erna Hofmeijer

 • Ik vond de begeleiding van San erg fijn, omdat zij mij op m’n gemak stelde en op een rustige en persoonlijke manier te werk ging.

  Halverwege de zesde klas van het VWO kwam ik terecht bij San. Ik had toen last van faalangst en zeker met de naderende examens werd dit steeds erger. Wekelijks had ik een gesprek met San, waar we praatten over mijn stress en zenuwen voor een toets. Ze liet me inzien dat het niet erg is als je een keer een fout maakt en dat ik mijn verwachtingen voor cijfers van een toets best naar beneden mocht bijstellen. Het belangrijkste is namelijk om realistische doelen te stellen, waardoor het makkelijker is om deze te halen en je minder vaak ‘faalt’.
  Door Susan.

 • Op het moment dat ik niet zoveel kleur in mijn leven zag kwam San mij begeleiden

  Haar creatieve en open manier van begeleiden maakte dat ik langzaamaan weer kleur in mijn leven kreeg en mezelf ontwikkelde tot een zelfstandige studente met doelen en ambities.
  Door Anouk

 • Als ik aan San denk dan krijg ik een warm gevoel, dankbaar dat ze zo’n 10 jaar geleden in mijn leven kwam.

  Mijn dochter worstelde al jaren met een ernstige angst/dwangstoornis. Therapieën en opnames, in o.a. gespecialiseerde klinieken hadden niet geholpen, sterker nog, het alleen maar verergerd. Samen met San en nog een andere ondersteuner kreeg ze haar leven langzaam maar zeker weer op de rit.
  Door J.

Kan jij wat hulp gebruiken bij een lastige situatie in jouw leven?
Wacht niet langer en neem contact op!